Medlem af Metodistkirken: Jeg vil gerne være med til at værne om folkekirken
Anne Bay Jensen meldte sig i 2020 ind i Metodistkirken i Aarhus, men er aldrig blevet meldt ud af folkekirken. Det har hun det godt med.
Da Anne Bay Jensen i 2020 meldte sig ind i Metodistkirken, fik hun at vide, at hun ville blive meldt ud af folkekirken, men det er aldrig sket. Og hun betaler stadig kirkeskat.
- Jeg ved godt, at det ikke er helt efter reglerne at være medlem begge steder, men mig passer det godt, Metodistkirken er mit sted. Her kommer jeg ind i et rum, hvor jeg kan mærke Guds kraft. Samtidig mener jeg, at vi med folkekirken har et helt særligt kirkeligt fællesskab her i Danmark, og det vil jeg gerne være med til at værne om. Det er fint for mig at betale for medlemskab i to kirker. Så må jeg bare spare andre steder, siger hun.
Anne Bay Jensen er 27 år og har en bachelor i Religionsvidenskab fra Aarhus Universitet.
Hun arbejder som kirketjener i Sankt Markus Kirke i Aarhus.
Anne Bay Jensen sang i gospelkor i Metodistkirken Betlehemskirken i Aarhus i nogle år, inden hun meldte sig ind i den i 2020. Det skete, da der kom en ny præst, som etablerede nye bibelgrupper kaldet smågrupper, som Anne Bay Jensen følte sig meget hjemme i. Metodistkirken har også mange andre aktiviteter og åbne rum, som inviterer med i kirkens fællesskab.
- Jeg har ledt efter den form for fællesskab, hvor der bliver stillet nogle spørgsmål til mig, som involverer mig og udvikler mit billede af, hvem Gud er, siger Anne Bay Jensen.
Gennem sin opvækst har både hun og hendes søster sunget i kirkekor i den lokale sognekirke, og Anne Bay Jensen deltager ind i mellem i gudstjenester eller arrangementer i folkekirken i Aarhus, fx i Sct. Pauls Kirke eller i Domkirken, men Metodistkirken tiltaler hende på en anden måde.
– Det skyldes både gudstjenesteformen og de mange aktiviteter, som fx gospelkoret og de mindre kredse, man regelmæssigt mødes i, hvis man vil. Jeg har ledt efter den form for fællesskab, men det er jo ikke nødvendigvis sådan, alle har det. Folkekirken tilbyder noget andet, som andre måske leder efter, siger Anne Bay Jensen.
Metodistkirken og folkekirken har en bilateral aftale, hvor kirkerne anerkender hinanden som ligeværdige kirker, herunder anerkendelse af hinandens dåb, nadver og embede, og kirkerne kan holde gudstjeneste sammen.