En ny online værktøjskasse fyldt med inspiration og idéer!
Folkekirkens Migrantsamarbejde har relanceret deres hjemmeside, så den er mere tilgængelig og nem at bruge for både dem der kender os, og dem der ikke kender os endnu.
Brugervenlighed og interaktion er nøgleord i den måde, der er lavet ny hjemmeside på hos Folkekirkens Migrantsamarbejde. Den hedder stadig migrantsamarbejde.dk og bruger stadig folkekirkens web-platform, men både udtrykket, indholdet og strukturen har fået en ordentlig renovering. Ligesom døren til et hus kan være indbydende eller kedelig, er hjemmesiden også det første indtryk af vores arbejde, for nye der ikke kender til migrantsamarbejde. Vi har ikke erstattet døren, men malet den, smurt hængslerne og fikset rammen. Alt det fantastiske arbejde, der foregår bag døren, er ikke ændret – kun vores præsentation af det.
Online åbning for nye ildsjæle
Hjemmesiden er mere end en ukompliceret informationsindgang. Den skal være en refleksion af det, vi i Folkekirkens Migrantsamarbejde er; et ressourcecenter af idéer, viden og netværksdeling, som både er for vores nuværende netværk af ildsjæle, men især også til nye folk, kirker og organisationer som bare har en flig af nysgerrighed, eller som reelt brænder for at komme i gang med et integrationsprojekt eller migrantsamarbejde.
Ligesom en hovedrengøring i sommerferien kan give en frisk kickstart på efteråret, kan den nye hjemmeside måske give de lokale sognekirker et frisk pust af inspiration til efteråret, og endda værktøjerne til at komme i gang, med at gøre folkekirken mere åben, tilgængelig og repræsentativ for nydanskere.
Nye features
Forældet materiale og døde links er blevet smidt ud, og der er nu labels og beskrivelser på alt. Der er fire intuitive indgange fra hovedsiden - om os, værktøjskassen, tal & fakta, og kontakt. Den lidt grynede og minimalistiske grafik afspejler en mere simpel struktur, så det ikke er forvirrende at finde frem til lige præcis det, du leder efter. Materialer er nu opdelt i arbejdsområder, som hver indeholder både en forklaring og konkrete råd til, hvordan man kan komme i gang. Der er også en separat indgang til asylområdet og en samlet infopakke af brugbart materiale, som dækker de mest efterspurgte emner, til lokale sognekirker.
Udover værktøjskassen er der også kommet nyt indhold i form af grundtekster om formål og strategi, ny oversigt over fageksperter der kan rådgive om bl.a. den næste generation af unge indvandrere og efterkommere.
Migrantmenigheder.dk er en nyoprettet side i forlængelse af hjemmesiden. Et interaktivt landkort med over 250 migrantmenigheders placeringer, som kan filtreres efter forskellige søgekriterier. Kirkeretning, gudstjenestesprog, menighedsaktiviteter og nationalitet er de overordnede kategorier, men søger man f.eks. helt specifikt en burmesisk menighed, så kan den findes med et klik på den nye side.
Gå opdagelse på version 2.0 af migrantsamarbejde.dk og fortæl os hvordan din oplevelse er, ved at skrive til ake@interchurch.dk.
Af Anne Katrine Ebbesen