Opgradér migrantarbejdet med et medlemskab af Provstisamarbejdet
- Vi har fået kæmpestor hjælp til kommunikation, oversættelse og kulturelle spørgsmål.
Sådan beskriver migrantpræst Karen Vinther Ringsmose, hvad Lejre Provsti får ud af at være medlem af Provstisamarbejdet.
- Vi kan ikke løse opgaven med at møde mennesker fra andre kulturer alene. Derfor anbefaler jeg andre provstier at blive medlem af Provstisamarbejdet for at få både sproglig og kulturel hjælp, siger Anders Møberg, der er sognepræst i Christianskirken i Aarhus Domprovsti.
Provstisamarbejdet har i dag to ansatte, som bistår medlemsprovstiernes menigheder i hele landet:
Iranskfødte Naser Rezaeih er koordinator for de mere end 1500 kristne iranere og afghanere, som er blevet medlemmer af folkekirken.
Viktoria Mortensen er oprindeligt fra Ukraine og arbejder som koordinator for ukrainearbejdet i folkekirken. Hun har særligt fokus på at hjælpe sogne med at række ud til de 45.000 ukrainske fordrevne, som er kommet til Danmark de senere år.
Provstisamarbejdet har et ønske om at arbejde blandt flere sproggrupper. Det vil først blive muligt, hvis flere provstier bliver medlemmer.
Medlem af provstiudvalget i Frederikssund Provsti, Bjarne Meervaldt, fortæller, at for dem har det været gavnligt at være med i provstisamarbejdet. - Vi har fået hjælp til at knytte tættere kontakt til migranterne i lokalområdet, understreger han.
Provstisamarbejde om folkekirkeligt arbejde blandt migranter har til formål at ”virke for evangeliets udbredelse blandt migranter i Danmark inden for særskilte kultur- og sproggrupper samt fremme deres inklusion i samfundet og folkekirken”.
Fakta
- Hvad koster det?
Medlemsbidraget er differentieret efter provstiets ligningsgrundlag, og det spænder aktuelt fra 14.000 kr. årligt til 93.000 kr. årligt. Bidraget beregnes som 0,000005 gange det statsgaranterede ligningsgrundlag i provstiet. - Hvor mange er med?
Indtil videre er 16 provstier fra 7 forskellige stifter blevet medlem af samarbejdet. - Hvornår blev samarbejdet etableret?
Arbejdet blev endeligt etableret i 2021 med Kirkeministeriets godkendelse af vedtægten. - Hvordan bliver vores provsti medlem?
Når provstiudvalget har truffet beslutning om at blive medlem, meddeles dette til bestyrelsen v/ Jens Andersen på e-mail jens.andersen@ft.dk. Her kan I også få svar på hvad jeres medlemsbidrag vil være. - Hvor kan jeg læse mere om provstisamarbejdet?
På samarbejdets hjemmeside kan du finde mere information samt se vedtægter, årsregnskaber, årsrapporter mv.