Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Mød en ildsjæl: Michael Markussen 

Michael Markussen er sognepræst i Simon Peters Kirke i Kolding.  

 

Hvilke opgaver er mest spændende i migrantsamarbejdet?

Jeg er meget optaget af religionsdialogen på folkeskoler og gymnasier og har igennem en årrække deltaget i debatter og undervisning, som er dybt relevante og givende for alle parter, elever, lærere, præst og imam.

Undervisning og oplysning er enorm vigtig i en tid, hvor polarisering og fake news er hverdag i medierne. I oktober havde vi nogle dage om sprogforestillinger i udlændingedebatten sammen med 11 skoleklasser.

Folk kommer langvejs fra til vores tværkulturelle arrangementer, og det er et stort privilegium at være en del af. Til vores årlige Christmas Party i december var kirken fyldt med 200 deltagere med 25 nationaliteter repræsenteret.

 

Hvorfor betyder migrantsamarbejdet noget for dig?

Migrantarbejdet betyder meget for mig, fordi det multikulturelle og internationale er en del af min virkelighed som præst i et sogn med 60-70 nationaliteter.

Vi har folk fra hele kommunen og længere væk, som kommer for at involvere sig i et væld af aktiviteter. Migrantarbejdet svarer ind i et behov efter et åbent kirkeligt fællesskab. Skal man være lidt vidtløftig, så ligger det i kirkens DNA at ”krydse grænserne” og orienterer sig imod en virkelighed, hvor mennesker er i bevægelse på tværs af grænser.

 

Hvad kan andre lære af Kolding?

Kom og se, som mange har gjort igennem årene og fortsat gør. Ansættelsen af en international forankret teolog som Elizabeth Padillo, der har base i en folkekirkemenighed (Simon Peters Kirke), er et godt udgangspunkt for internationalt kirkeliv i Kolding Provsti.