Mødested Amager
Mødested Amager har eksisteret siden 2003. Det er et folkekirkeligt arbejde blandt indvandrere, flygtninge og asylansøgere på Amager, som er støttet af 15 sogne i Amagerbro og Amagerland Provstier.
Mødested Amager har tre ansatte, to invandrerpræster og en tværkulturel sekretær. Sammen med en gruppe frivillige laver de forskelligt arbejde for og med mennesker med forskellig kulturel og religiøs baggrund. Arbejdet handler om at møde mennesker i øjenhøjde, både ved opsøgende arbejde og ved forskellige arrangementer som arrangeres af Mødested Amager, enten alene eller i samarbejde med andre organisationer. Aktiviteterne er meget forskellige og strækker sig fra natkirke to gange om måneden i Sundby Kirke og international gudstjeneste den første søndag i hver måned i Nathanaels Kirke til sprogundervisning på tomandshånd og udflugter for brugere og frivillige.
Arbejdet har base i Kvarterhuset i Jemtelandsgade, men mange af aktiviteterne foregår uden for huset, i de to kirker eller andre steder i nærområdet. Det handler om mødet mellem kulturer, traditioner, sprog og religioner, og om mødet med mennesker. Det handler om at møde hver enkelt i øjenhøjde, og derfor bliver det både til dialog og diakoni.
Placeringen i Kvarterhuset åbner døren for samarbejde med både biblioteket og de andre organisationer, som er i bygningen. Blandt andet inviterer Mødestedet til foredragsaftener og andre arrangementer i lokalerne i huset. Det er også muligt at bruge lokalerne til sprogundervisning, hvis det er det, der passer både den der hjælper, og den som får hjælp, bedst.
En af de aktiviteter, som der bruges meget energi på, er den månedlige internationale gudstjeneste. Den første søndag i måneden inviteres alle, som kunne have lyst, til gudstjeneste i Nathanaels Kirke med efterfølgende samvær og fællesskab over et let måltid mad i sognegården. Gudtjenestesproget er engelsk, og gudstjenesteformen ligger et stykke fra den klassiske danske højmesse. Kunst og musik spiller en stor rolle og forskellige bønnestationer er stillet op i kirken, hvor der er mulighed for at formulere en bøn, som bliver læst op for hele forsamlingen efter tiden til refleksion og privat bøn er afsluttet.
Det er forskelligt hvor mange, der kommer og er en del af den internationale gudstjeneste, men der er stor opbakning fra mange mennesker med mange forskellige nationaliteter. Det er ikke ualmindeligt at der deltager personer fra flere lande, både fra de nordiske lande og Danmark, men også lande som Ukraine, Syrien, Kenya, Inden og flere er ofte repræsenteret. Flere af de faste deltagere er en del af andre menigheder, men støtter op om de internationale gudstjenester, fordi de synes arbejdet er vigtigt. Der er som regel også en del nye med, der bliver inviteret ind i fællesskabet både under og efter gudstjenesten.
Du kan læse mere på Mødested Amagers hjemmeside, hvor du også kan finde medarbejdernes kontaktoplysninger og en oversigt over kommende begivenheder.
Af Pia Nielsen