Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Ny i migrantsamarbejdet: Meghan Welsch Jakobsen

Holbæk Provsti har fået en ny migrantpræst med stor international erfaring. Læs mere om hendes tanker om migrantsamarbejdet. 

Meghan Welsch Jakobsen er sognepræst i Soderup og Kirke Eskilstrup pastorat på Midtsjælland og pr. 1. juli også migrantpræst i Holbæk provsti.

Hvilke opgaver motiverer dig mest i migrantsamarbejdet?

Jeg kommer af en lang række flygtninge og immigranter. Min familie er et multikulturelt kludetæppe, og det, at jeg blev dansk, er ganske tilfældigt. Min mor er amerikansk med irske og østeuropæiske rødder, og hun var i Danmark på et uddannelsesophold, da hun blev gravid med mig. Den dag, hun besluttede sig for at blive boende i Danmark, gik hun op på det lokale kirkekontor og meldte sig ind i Folkekirken. Jeg ved ikke, hvorfor eller hvordan, for hun var ikke engang døbt. Men det gjorde hun altså, og hun elskede kirken og salmerne ikke mindst. Sådan blev jeg med tiden døbt og mødte Jesus i den evangelisk-lutherske udgave – en udgave, jeg kom til at holde helt særligt af.

Selv har jeg boet i syv lande, fordelt på tre kontinenter. Jeg kender til at være fremmed, føle sig rodløs, og finde et ståsted og et fællesskab i troen. Det ståsted og fællesskab vil jeg gerne være med til at skabe for andre, der måtte føle sig fremmede her.

 

Hvorfor betyder folkekirkens migrantsamarbejdet noget for dig?

Der er så meget snak om danske værdier. Om dem og os. Det forstår jeg ikke helt. Jeg har tidligere beskæftiget mig med menneskerettigheder, som jeg også har en uddannelse i. For mig handler det om menneskelige værdier, altså værdier, der går på kryds og tværs af landegrænser og religiøse skel. Menneske først, og kristen så, som Grundtvig sagde. Man kan også mødes med folk i troen, selv om de kalder Gud ved et andet navn. Og man bliver på den vis så dejligt udfordret på sine fordomme.

 

Hvad synes du folkekirken bør gøre, for og med nydanskere?

Jeg vil gerne gøre det for nydanskere, som kirkekontoret i sin tid gjorde for min mor: Give dem adgang til deres nye land og en indgang til den danske kultur. Vise dem en venlig og imødekommende side af det land, de er kommet til og skal bo i.